2015. január 21., szerda

Olvastam: A csudálatos Mary

"Én azt szeretném tudni - mondotta -, vajon a csillagok vannak aranypapirosból, vagy az
aranypapiros van csillagból?"

(forrás: http://moly.hu/konyvek/p-l-travers-a-csudalatos-mary)

P. L. Travers regénye valóban "csudálatos", már ha valaki szereti a varázslatokkal átszőtt meséket. :) Az pedig biztos, hogy a büszke és szigorú Mary Poppins mellett nem kell félnünk a megszokott hétköznapoktól. A dada a keleti széllel érkezik meg a Banks családhoz, és a gyerekeknek nem lehet panaszuk, számos érdekes kalandot élnek át vele, míg legnagyobb szomorúságukra tova nem száll a nyugati széllel.
A testvérek és az olvasók is többek között megismerkedhetnek a táncoló tehén történetével; ellátogathatnak éjszaka egy állatkertbe amikor az állatok az urak; megtudhatják, mire jók a gyömbéres kalács papírcsillagai; vagy karácsonykor együtt vásárolhatnak egy csillaggal.
Azt hiszem, ezt a könyvet bátran ajánlhatom minden meseszeretőnek, korosztálytól függetlenül! :)

Rendhagyó módon néhány filmet is ajánlanék. E történet alapján készítették a híres Mary Poppinst, ami legalább annyira varázslatos, mint maga a könyv. Ha pedig valaki kíváncsi rá, miként vette rá Walt Disney a makacs írónőt a jogok eladására (persze, némi amerikai cukorsziruppal öntözve), bátran ajánlom a Banks úr megmentése című filmet.

Kellemes olvasást, jó filmnézést! :)

(A könyvet elektronikusan, és teljesen legálisan le lehet tölteni a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról, az alábbi linken:
http://mek.oszk.hu/html/vgi/kereses/keresesujgy.phtml?tip=gyors)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése