2015. március 15., vasárnap

Olvastam: Bizarr történetek II. - Halloween - kiadás

A Bizzarium immár másodszorra hirdetett meg novellapályázatot, és a beválasztott novellákból egy letölthető antológia is készült. Nem önzetlenül ajánlgatom e kötetet a rémüldözni vágyóknak, mivel az én Anya című novellám is helyet kapott benne. :D Az antológiát innen tudjátok letölteni. (Ha pedig valaki az elsőre is kíváncsi, azt innen. :))

A kötetben tizenöt novella kapott helyet, és a horror műfaj legtöbb kedvelt alakja képviselteti magát: kísértetek, vérfarkasok, vámpírok, démonok és egyéb bizarrságok. Az én kedvenceim a Létezhetetlen, a Mint a kámfor, a Ne menj a közelébe! és az Akác utca 67. volt. Mivel elég színes a paletta, mindenki találhat benne neki tetszőt (már ha szeret borzongani! :)). A továbbiakban pedig kedvcsinálóként a novellák rövid tartalmát olvashatjátok:

Antal Zsolt: Holtjárók
Egy éjjel Laurens későn ér haza. A barátnője felhívja vezetékes telefonján, hogy a mobilja nála maradt. A férfi azonnal el is indult érte. Az útja egy temetőn át vezet...

Fenyves Barbara: Éjszakai találkozó
Phil egy éjszakai megbeszélésre készül a hírhedt alvilági vezetővel, Gróffal. Nagyon ideges a találkozó miatt, és hamar kiderül, hogy félelme nem is volt alaptalan.

Habony Gábor: Létezhetetlen
Egy nőnek nem csak különös, rossz előérzeteivel kell megküzdenie, hanem a Fakulással is, ami már régóta kínozza őt, és reméli, hogy sikeresen harcol ellene.

Hornyák Szabolcs: A stoppos
Halloween estéjén egy férfi tart hazafelé autójával a zuhogó esőben. Meglát egy út szélén stoppoló alakot. Megsajnálja őt és felveszi. A szomorú szemű stoppos különös idegenséget kelt benne.

Kékesi Veronika: Felelsz vagy mersz?
A halloween-i partin Felelsz vagy mersz?-et játszanak. Épp Kinga került sorra, aki végül "mer", és tíz percre leküldik őt a sötét pincébe. Furcsa dolgok történnek, és a lány nem tudja eldönteni, vajon csak osztálytársai szórakoznak vele, vagy tényleg baj van?

Puskás Raymond: Telihold
Rajmi egy teliholdas éjjelen hazafelé sétál a barátnőjétől. Furcsa szagot érez, és a közelben farkasok vonyítanak. Majd az egyik fán megpillant egy felakasztott alakot, és félelmében azonnal rohan vissza a barátnőjéhez. 

Puskás Raymond: Tizenegy óra
A történet egy kocsmában játszódik, ahova 23.01-kor fekete csuklyás alakok özönlenek be, hogy elpusztítsanak mindenkit. 

S. M. Kinda: Anya
Két kislány próbál elmenekülni a házból, ahová egy félelmetes lény, Anya vitte őket.

Sütő Fanni: Mint a kámfor
Három mumuslány Halloween-partiba ment, de a hét perc mennyország játék nem egészen úgy sült el, ahogy várták.

Szombathelyi Szilárd: Temetői történet
Egy elmegyógyintézet lakója meséli el találkozását egy régi, fekete borítású könyvvel, és hogy milyen következménye lett annak, hogy felolvastak belőle.

Szombathelyi Szilárd: Téves diagnózis
Egy különös, rémisztő és megrázó hullaházi történetről olvashattok.

Takács Alexandra: Ne menj a közelébe!
Történet a Rémvárosi Nagy Rémkert vérfarkasáról és gondozójáról.

Tessa R. Lambrick: Fogócska
Halloweenkor egy démon vadászik az emberekre. Marcus Sanchez rendőrkapitány nem hisz a természetfelettiben, de igyekszik megállítani a Fenevadat.

Toronylakó: Emberek szemében
Különös dolgok történnek egy telepen. Légió János rendőrfőnök és a telep egyik dolgozója, István, először egymástól függetlenül próbálják rendbe tenni a dolgokat...

Török Dániel: Akác utca 67.
Jack, a sérült veterán válása után egyedül marad a házában. A szomszédok szeretnék megnyerni a "Melyik a legszebb utca?" versenyt, ám Jack kertje meglehetősen elhanyagolt. Az utcában lakók pedig nagyon szeretnék a győzelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése